skip to Main Content
689 604 905 / 689 703 687 visit@masiaserra.com

Política d’enviaments

Intentem mantenir els nivells d’existències de la botiga en línia actualitzant en tot moment. En cas que s’esgotin les existències, s’oferirà al client o bé la devolució total de l’import pagat, o bé el subministrament d’una anyada alternativa al mateix preu.

La comanda començarà a processar-se una vegada confirmat el pagament.

MASIA SERRA S.L. es compromet a lliurar la comanda a la direcció indicada pel CLIENT en els 5 dies laborables posteriors a la realització de la comanda i confirmació de pagament. No realitzem enviaments a apartats de correus.

Els lliuraments seran per missatger. En cas que ens hagi facilitat un número de telèfon i mail, el CLIENT rebrà una notificació del missatger el matí del lliurament. Intentem despatxar el vi sempre el matí següent a la comanda, i el termini de lliurament sol ser de cinc dies laborables a partir d’aquest moment. Només es podran fer lliuraments dins del territori peninsular d’Espanya.

En el cas de no estar el CLIENT disponible en l’adreça de lliurament facilitat en la comanda, el proveïdor logístic es posarà en contacte amb el CLIENT per a informar del punt de recollida on es podrà acostar a recollir la comanda.

El client té l’obligació de revisar el lliurament del producte i notificar en el propi albarà de lliurament qualsevol disconformitat que pogués haver-hi amb ell. Haurà de notificar qualsevol tipus de desperfecte que pugui deure’s a una mala gestió logística en les primeres 24h. Qualsevol desperfecte detectat passades les primeres 24h no serà aplicable a aquesta manipulació logística sinó a un mal ús per part del CLIENT.

Zona d’enviament

NO es fan enviaments:  BALEARS, CANARIES I FORA D’ESPANYA 

Cancel·lació de comanda

La cancel·lació d’una comanda només es processarà si no s’ha iniciat el procés d’enviament.

El CLIENT pot sol·licitar una cancel·lació enviant un correu electrònic a l’adreça masiaserra@masiaserra.com, informant del número de comanda i en cas d’una cancel·lació parcial, el detall dels articles a cancel·lar.

Una vegada sol·licitada la cancel·lació, es validarà l’estat de l’enviament de la seva comanda, i rebrà en un període de 24 hores un correu amb la confirmació de la cancel·lació. En cas contrari, se li notificarà que la comanda ha estat enviada, per la qual cosa el CLIENT podrà procedir a un procés de devolució.

El reemborsament es realitzarà depenent el mètode de pagament de la seva comanda una vegada confirmada l’acceptació de la cancel·lació.

Devolució i reemborsament

El CLIENT té dret a la devolució de la seva comanda en els primers 7 dies hàbils a partir del lliurament d’aquesta comanda, excepte en els casos en què el producte hagi estat manipulat o danyat i no es lliuri en les condicions estipulades a tal fi. Per a això, haurà de dirigir-se al departament d’atenció al client enviant un correu electrònic a la direcció masiaserra@masiaserra.com comentant la seva situació.

El CLIENT haurà de satisfer les despeses directes d’enviament de la devolució. Si el vi que ha rebut no està en condicions o presenta algun defecte (suro, per exemple), pot retornar-ho. Serà necessari que ens retorni l’ampolla amb la resta de vi i tapada amb el seu suro original, perquè el nostre equip de valoració pugui confirmar el defecte; una vegada confirmat, MASIA SERRA S.L. realitzarà l’abonament de la comanda sempre que sigui possible, per la mateixa via que es va realitzar la compra, en un termini mai superior a 30 dies hàbils, sempre que el producte es trobi en perfecte estat i amb els embalatges originals. El període d’abonament començarà a comptar des del moment en què es recepcioni el producte en magatzem i hagi estat validat el producte pel nostre personal logístic.

Back To Top

APUNTA'T A LA NOSTRA NEWSLETTER