CATALÀ | ESPAÑOL | ENGLISH | FRANÇAIS
Portada
El celler
La terra
Els vins
Experiències
Allotjament
Club
Contactar
 
facebook twitter instagram youtube tripadisor
 
ruta vi
 
emporda
 
emporda enogastronomia
 
aspresemporda
 
visitfigueres
 
cat logo
 
vinohispania
 
Catalunya Gastronomia
 
geographic

IO 2015
vinohispania.es

IO 2015

IO és el nostre vi més fresc i afruitat, però a la vegada profund i concentrat , dins de la complexitat de tots els nostres vins negres. És un homenatge a l' alegria.
vi negre
Negre envellit
50%Merlot ,40%Garnatxa Negra,10%Cabernet Franc
ELABORACIÓ

Elaborat a partir d’una base de raïms de Merlot, Garnatxa Negra i Cabernet Franc, veremats i seleccionats a mà en el moment òptim de la seva maduració. Per a la vinificació a temperatura controlada (18ºC-20ºC) s’han emprat tècniques clàssiques (llarga maceració, “délestage”, remuntades...)per obtenir els continguts justos en polifenols i polisacàrids i conservar els aromes, elements que estructuren complexament el vi.  Envellit en bótes de roure francès Allier, durant 12 mesos. Amb lleu torrat, un màxim de tres vins per bóta. 

En l’IO s’ha cercat aconseguir un vi harmoniós, afruitat i elegant.

COMENTARIS

Plantació de la vinya: Merlot, Garnacha Negra i Cabernet Franc, any 2000.

Producció de la vinya: 30 hl/ha

IO, és l’exclamació que feien servir les Bacants (dones gregues adoradores del déu Bacus, conegut també per Dionís) per demostrar la seva alegria. Aquesta exclamació, la solien cridar les multituds per celebrar els triomfs i en les festes.

 

NOTA DE TAST

Vi color cirera picota, que conserva tonalitat violàcies. Olfactivament, desprèn olors intenses, que combinen els aromes de fruites roges silvestres, amb un lleu torrat de fusta, que li manté la personalitat mineral que posseeix. Carnós en entrar en boca, tanins molt integrats, la justa acidesa li confereix persistència al paladar. Vertebrat equilibradament en tanins - alcohol - polifenols i un perfecte pH.

 

GRAU ALCOHÒLIC

15% vol.

amb tecnologia Vinum.cat